5 піц, які вам слід спробувати

Піца вже давно перестала бути просто їжею: це культурний феномен, якому присвячують свята, колекції модного одягу та аксесуарів, парки розваг та відеоігри. Вона впевнено займає своє місце в глобальному рейтингу найпопулярніших страв як домашнього приготування, так і в закладах харчування. Ця страва знаходить прихильників завдяки своїй універсальній рецептурі, яку можна адаптувати до будь-яких смакових чи дієтичних вимог. Згідно зі статистикою, серед найпопулярніших варіантів піци можна виділити капрічозу, маргариту, пепероні або гавайську, але в нашій статті мова йтиме не про них. До вашої уваги рейтинг із 5 піц, які не так часто трапляються в ресторанах, але які все одно слід спробувати.

Піца з грушею та голубим сиром

До «екзотичних» піц можна віднести піцу з грушею та голубим сиром. Помірно солодка груша в ансамблі з гострим, але ніжним сиром та горіхами (кеш’ю або грецькими) стане компромісом поміж солодкою та традиційною піцою. Незвичайне поєднання смаків та нестандартний зовнішній вигляд приємно здивують навіть справжніх гурманів. Традиційно в цій страві використовують голубі сири — рокфор, горгонзолу або дорблю. До речі, мережа ресторанів MonoPizza пропонує піцу з грушою саме в останньому варіанті: для приготування страви її майстри використовують продукти найвищої якості — крафтове борошно тонкого помелу, свіжу закваску, оливкову олію, солоденьку грушу, мед, горіхи та вершковий соус. Скуштувати цей ніжний шедевр можливо не лише в ресторанах: за потреби кур’єр швидко доставить піцу на вказану вами адресу із можливістю сплати замовлення готівкою чи карткою онлайн або при отриманні. Ознайомитись з меню закладу ви можете за наступним посиланням: chernigiv.monopizza.com.ua.

Дольче-піца

5 піц, які вам слід спробуватиДля більшості людей піца — це поживна основна страва, що аж ніяк не асоціюється із десертами. Проте відносно нещодавно у світі з’явився неочікуваний тренд із приготування солодких піц. Хоч як дивно, але так звана Дольче-піца існує не всупереч канонам італійської кухні, а за її сприяння. Уперше таку страву приготували саме під час щорічного чемпіонату піцейола: хоча спершу італійці-консерватори із сумнівом зустріли подібну новинку, пізніше солодку піцу все ж розсмакували. Рецепт Дольче-піц відрізняється від традиційної страви використанням фруктів та ягід, горіхів, солодких соусів, шоколаду, лікерів, сиропів, цукрової пудри та ін. До того ж разом із традиційними для піци сирами до цієї страви нерідко додають домашній сир.

Піца Карбонара

Більшість сучасних рецептів піц з’явилися завдяки тому, що комусь спало на думку поєднати певні інгредієнти або навіть страви із класичною піцою. Саме на фоні популярності смаку вершкового соусу в гармонійному ансамблі з тістом та підсмаженим беконом, знайомому багатьом за пастою Карбонара (хоч і не традиційною її версією), з’явилася піца Карбонара. Окрім соусу та бекону, створити яскравий насичений смак допомагає червона цибуля, рукола, різноманітні соуси та, звичайно ж, ніжні та пікантні сири.

Піца Цезар

5 піц, які вам слід спробуватиНапевно, усім знайомий салат «Цезар», який свого часу визнали одним із найкращих надбань північноамериканської кухні XX сторіччя. До його складу традиційно входить курка, листя салату, томати, сир та спеціальний соус. Завдяки однойменній піці ви зможете поласувати сміливим поєднанням «Старого» та «Нового» світів, італійської та американської кухні, піци та салату.

Піца BBQ

Поціновувачам пікантного смаку та страв з ароматом диму і великою кількістю різноманітних м’ясних продуктів буде до вподоби BBQ піца. Зазвичай основними інгредієнтами такої страви є копчені ковбаси на кшталт салямі або мисливських ковбасок, шинка, бекон та інші види м’яса. До такої начинки добре пасують мариновані гриби та огірки, болгарський перець, оливки, цибуля і пряні трави. І нарешті, найбільш впізнаваною цю піцу робить ароматний соус барбекю. Пікантний смак піц BBQ чудово доповнює ніжний і нейтральний молодий сир, наприклад, рикота чи моцарела, які додають страві м’якої, вершкової консистенції.

Поділитися в соцмережах

Залишити відповідь