Kura Sushi запустила найдовшу конвеєрну стрічку суші

Всесвітні виставки традиційно стають місцями для агрегації різноманітних рекордів, і Osaka Expo 2025 не стала винятком. Так, цьогоріч серед павільйонів виставки з’явилася найдовша у світі конвеєрна стрічка суші: Kura Sushi запустила кайтен-дзуші з конвеєром завдовжки 135 метрів.

Якщо термін «конвеєрна стрічка суші» звучить незнайомо, то такий спосіб доставки страв, а саме суші, є типовим для закладів кайтен-дзуші. Традиційно це японські ресторани, у яких відвідувачі сидять біля конвеєра, на котрому безперервно рухаються тарілки з суші. Залежно від формату закладу, гості можуть обирати страви прямо на стрічці або замовляти їх завчасно, наприклад, з допомогою розташованого на столику планшета. Зазвичай ціна кожної порції визначається за кольором тарілки: часто набір цін та відповідних кольорів є фіксованим. Водночас на столиках можуть розміщувати чай та окріп для його заварювання, а також соуси і маринований імбир до суші. Перший такий ресторан відкрився в місті Хіґаші-Осака у 1958 році, але бум на кайтен-дзуші розпочався після всесвітньої виставки Expo’70 в Осаці, на якій демонструвався суші-конвеєр.

Kura Sushi запустила найдовшу конвеєрну стрічку сушіСпершу на конвеєрах розташовувалися тільки суші, але згодом в меню додали й інші страви: рамен, карааге, десерти тощо. Kura Sushi вкотре оновила концепцію кайтен-дзуші, і в межах Osaka Expo 2025 на конвеєрі завдовжки 135 метрів разом з суші та іншими традиційними японськими смаколиками з’являться страви з 70 країн світу. Як було згадано раніше, конвеєрна стрічка Kura Sushi стане найдовшою у світ: довше за Boeing 747 або ціле футбольне поле. Ресторан буде приймати гостей у зоні «Future Life Zone». Він охопить площу у 800 м2 та зможе прийняти до 338 відвідувачів одночасно. Вони зможуть посмакувати стравами зі всього світу у приватних кабінках в традиційному стилі татамі або за звичайними столами, доступними для всіх охочих.

 
Для будівництва закладу використали 336000 перероблених мушель: такий вибір матеріалу слугує демонстрацією зеленої ініціативи Kura Sushi та відданості компанії принципам сталого дизайну. На вході гостей вітатиме величезне зображення нігірі з тунцем під фірмовою антибактеріальною кришкою бренду Mr. Freshness, що дозволяє довше зберігати продукт свіжим. На каруселі відвідувачі зможуть обирати між звичними японськими стравами на кшталт нігірі з лососем або тамаго та перуанським севіче, лаоським кай-ян, схожим до екзотичного нігірі з ніжним та пряним курчам, швейцарським малакофф на рисовій подушці, ангольською куркою моамбе тощо. Під час створення меню команда Kura Sushi співпрацювала з представниками посольств усіх 70 країн, аби максимально точно відтворити класичні смаки їхніх страв, подаючи їх у вигляді нігірі, ролів або гункан-суші.

Kura Sushi запустила найдовшу конвеєрну стрічку сушіДжерело фото: Kura Sushi

Поділитися в соцмережах

Залишити відповідь